Pakiety- dania ciepłe

Aktualne ceny od 17.03.2021r. do 01.09.2021r.

Oferta ( 4 dania ciepłe)
1 Danie ciepłe + 5 przystawek + 2 sałatki = od 60zł od osoby
2 Dania ciepłe + 6 przystawek+ 2 sałatki = od 80zł od osoby
3 Dania ciepłe  +7 przystawek + 2 sałatki  = od 110zł od osoby
4.Dania ciepłe  +8 przystawek+ 2 sałatki= od  135zł od osoby

Ceny nie obowiązują przyjęć komunijnych!

Konsolacja zupa+mięsa +dodatki +ciasto=35 zł od osoby

Płatne dodatkowo ciasto 6 zł od osoby(200 g)  i owoce 6 zł od osoby(200g).

Obsługa kelnerska dodatkowo płatna w zależności od zamówienia.

Dowóz dodatkowo płatny w zależności od zamówienia oraz miejsca dostawy.

Wybór przystawek z gwiazdką * , cena ulega zmianie dopłata od 1zł do 3zł zł od osoby.

Obiad

Zupa (jedna do wyboru)

– Rosół z makaronem
– Pieczarkowa z grzankami lub makaronem
– Krem z zielonego groszku i brokuł
– Krem z dyni z prażonymi migdałami *
– Bulion z kołdunami i warzywnym julienne *

lub inna zupa z drugiego menu …

Mięsa (cztery rodzaje do wyboru, dwa mięsa na osobę)

– Tradycyjny kotlet schabowy
– Kieszeń ze schabu z pieczarką i serem
– Stek wieprzowy z warzywami lub cebulką
– Zraz wieprzowy w sosie własnym
– Kotlet mielony lub z pieczarką
– Kolet de volaille (masło, natka pietruszki)
– Filet drobiowy z ananasem i serem
– Roladka drobiowa z szynką i serem
– Zawijas drobiowy ze szpinakiem i serem
– Roladka drobiowa z brokułami i serem
– Bryzol drobiowy w jajku
Lub inne mięsa z drugiego menu…

mięsa

Dodatki do wyboru (dwa rodzaje)

– Ziemniaki z koperkiem
– Ryż z warzywami
– Kluski półfrancuskie

-kluski śląskie

-kopytka
-Ziemniaki pieczone
– frytki
– Kasza +sos

Surówki (trzy do wyboru powyżej 30 osób)

– z kapusty białej
– z kapusty czerwonej
– z kapusty pekińskiej
– z marchewki i jabłka
– z pora i jabłka
– buraczki tradycyjne/z chrzanem lub koperkiem

-wielowarzywna

-mizeria lub sałata ze śmietaną
– warzywa gotowane z masełkiem i bułką tartą *

III Danie (jedno do wyboru)

– Zupa gulaszowa *
– Strogonow wołowy* lub drobiowy
– Flaki wołowe lub z boczniaków *
– Zupa meksykańska*
– Zupa porowa z mini kuleczkami mięsnymi
– Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym
-Krem pomidorowy z paluszkami z ciasta francuskiego *

Lub inna zupa z drugiego menu…

III Danie (Jedno do wyboru)

– Pieczony karczek w sosie własnym lub grzybowym kluski śląskie lub kopytka kapusta zasmażana
– Shoarma drobiowa, frytki, surówka, wielowarzywna
– Roladki wieprzowe z warzywami w sosie własnym kluski półfrancuskie, buraczki z koperkiem
– Pieczone udko z kurczaka lub szaszłyk wieprzowy* ziemniaki pieczone surówka z kapusty kiszonej
– Golonka * lub pałka z kurczaka talarki ziemniaczane surówka z sałaty lodowej

lub inne danie do własnej kompozycji…

IV Danie (jedno do wyboru)

– Barszczyk czerwony + krokiet i pasztecik
– Barszczyk czerwony + pierogi
– Żurek z kiełbasą i jajkiem
– Barszcz biały z biała kiełbasą

lub inna zupa …

7